Casper Cammeraat

Portret Casper Cammeraat

Schrijven met licht

Casper Cammeraat levert al 40 jaar fotografie voor bedrijven, media en publiek.
Naast zijn werk in opdracht organiseert hij in eigen atelier en op andere locaties fotocursussen en workshops voor particulieren en bedrijven op maat. Ook zijn er sessies te boeken voor individuele begeleiding, advies of fotobespreking.
Hij exposeert regelmatig met vrij werk.

"Ik fotografeer landschappen, mensen, structuren, abstracties, die ik mooi, spannend en/of ontroerend vind. Die beelden wil ik bewaren en aan anderen laten zien: omdat ze helpen bewust te blijven van het prachtige mirakel (mede)mens op aarde te zijn... en tegelijkertijd de nietigheid daarvan te realiseren te midden van grotere krachten."

Beleving.

Het fotograferen in de natuur is voor Casper vaak een meditatief moment. Hij gaat er op uit, soms in de verwachting een mooie zonsopkomst of wolkenspiegeling tegen te komen maar wordt daarbij vaak verrast door iets anders, een rimpeling in het water, een overvliegende reiger of lepelaar, bevroren riet, een schuilende hommel na een regenbui.
Die beelden wilt hij bewaren en aan anderen laten zien: omdat ze helpen bewust te blijven van het prachtige mirakel (mede)mens op aarde te zijn... en tegelijkertijd de nietigheid daarvan te realiseren te midden van grotere krachten.
Waar het voor hem om gaat in de fotografie, is een openstaan dat ik mind-emptyness zou willen noemen om de potentie van een situatie te herkennen en van daaruit de opname te maken. Zoals Henri Cartier-Bresson zei: "Het is een illusie dat foto's gemaakt worden met de camera, ze worden gemaakt met oog, hart en hoofd".

Informatie:
Website: www.caspercammeraat.com
email:      casperfoto@hotmail.com
Tel:            06-44177160