Adri Langbroek

Hoofd thema in al mijn werk is de mens in het landschap. De basis daarvan ontleen ik aan teksten, muziek, reizen en de natuurlijke dagelijkse beleving, waarin komen, ontmoeten, afscheid, elementen zijn. Soms zijn dit heftige momenten, vol en rijk, terwijl daar tegenover perioden staan van rust, leegte en ruimte.

Het werk bestaat, beeldend gezien, uit doorlopende verhaallijnen. Hieruit is een verwante lijnvoering en vormentaal onstaan. De verhalen en daarmee de beelden vloeien als het ware in elkaar over. Muziek en tekst geven emotie en herinneren mij aan mijn jeugd. Leven in de randzone van stad en buitengebied. Dichtbij de velden, de klankkleur en geur van de natuur. Een buitengebied waar we, ongeacht het weer, afspraken, speelden, dansten, in het gras lagen, elkaar ontmoeten. Deze herinneringen verbeelden:”de mens in het landschap”

Daar ligt de oorsprong, de rode draad in al mijn werk.

De kijker kan zijn eigen gedachten projecteren en zo zijn eigen verhaal vormgeven.

Techniek:

Graveren (of krassen) in karton en de vorm die daaruit voortvloeit is het hoofdelement in mijn werk. De kracht waarmee het graveren die er bij heftigheid uitzien als groeven, geven de gemoed toestand van het moment weer. Afhankelijk van de toevoeging van andere materialen, wordt een gedeelte van de groeven minder zichtbaar en worden sporen in het werk.

Contactgegevens

Adri Langbroek
Corlaerstraat 23
3863 ZC Nijkerk
06-41318196
Mailen? mail@Adri-Langbroek.nl

Website: www.adri-langbroek.nl