Rita Meertens

Rita Meertens is geboren in Rotterdam. Zij heeft de Vrije Academie in Den Haag, Kunstzinnige Therapie en NLP gedaan. Zij werkt momenteel als Art & Lifestylecoach. Ook is zij gastdocent op de Hoge school Rotterdam.

Zij schildert intuitief /abstract, met acrylverf op doek, of met Aquatint op papier. In haar werk worden diverse lagen over elkaar heen gebruikt. Dit als een vergelijk met het levenspad hier op aarde. Het leven blanco beginnen, net als het schildersdoek dat nog leeg is voor er gestart wordt. Het leven kleurt de mens naarmate hij ouder wordt. Er komen steeds nieuwe ervaringen (kleuren) bij.Deze kleuren bepalen het leven en maakt de persoon die hij nu is en waar mensen van houden. Net zoals het doek steeds interessanter wordt naarmate er meerdere lagen over heen worden geschilderd en waar een doorleefdheid in te zien is.

In haar werk zie je duidelijke verschillen in kleur en textuur. Dit heeft te maken met verschillende periodes in haar leven. Door middel van haar schilderijen zoekt zij steeds weer naar mogelijkheden om haar verhaal te vertellen.

Reacties vindt zij altijd leuk om te krijgen!

Informatie:
Website: www.ritameertens.exto.nl
email:      de.ritameertens@gmail.com.
Tel.:         06 - 41299655