Ada de Groot

Mijn naam is Ada de Groot, geboren in Amsterdam en ik woon in Utrecht.

Meer dan 20 jaar werk ik nu zelfstandig als beeldhouwer. Ik heb lessen gevolgd bij de Vrije Academie in Rotterdam en bij verschillende kunstenaars in binnen en buitenland. 's Zomers ga ik naar Pietrasanta om daar in de studio van de familie Antognazzi mijn nieuwe beelden te maken. Een fijne plek om te werken tussen de Italiaanse artigiani en andere kunstenaars, met op de achtergrond de Apennijnen met het marmer.

Ik werk in verschillende steensoorten met een voorkeur voor marmer. Mijn vormgeving is abstract met een knipoog naar figuratief en een vleugje humor. Mijn werkmethoden zijn de ''taille direct'' en naar een van tevoren gemaakt model in klei. Creëren is iedere keer weer opnieuw een mooi en spannend proces waar ik blij van word.

In Den Dolder, op het terrein van Altrecht heb ik een atelier waar ik ook les geef.

Contactgegevens

Ada de Groot
Tel. 0302540928
06-22261027
Mailen? ada.de.groot@gmail.com

Website: www.adadegroot.nl