Louky Scheltema

Sinds 2009 ben ik fulltime bezig met kunst. Eerder in mijn leven (1979) besloot ik niet naar de kunstacademie te gaan maar Industrieel Ontwerpen in Delft te gaan studeren. Later ben ik toch naar de Academie in Rotterdam gegaan (2003 afdeling autonoom en 1e graad docent beeldende vorming) en sinds 2009 heb ik mijn eigen atelier waar ik ook les geef.

Rode draad in mijn autonome werk is de verwondering over wat de mens (mensen, de mensheid) haar omgeving (natuur/Umwelt) kan aandoen.

Vertrokken vanuit de discipline schilderen werk ik nu in diverse materialen, passend bij de maat, de locatie of het beeld dat ik wil overbrengen. Zo maak ik glasobjecten met de glasfusing techniek, beelden in de openbare ruimte van steen, mozaïek, staal en hout, ruimtelijke kleden van zijde en vilt en beschilderingen achter kunststof.

Contactgegevens

Louky Scheltema
Ouderkerk aan den IJssel
06-44540232
Mailen? scheltema@kunstwaard.nl

Website: www.loukyscheltema.com